De Tweede Sekse Blog

De Tweede Sekse Voorbij is een feministische blog onderhouden door enkele Belgische en Nederlandse feministes. De blog werd in oktober 2008 opgericht door Tikara, het eerste artikel ging over paternalisme – zogenaamd goedaardig seksisme. De Tweede Sekse Voorbij was de allereerste en nog steeds één van de meest actieve Nederlandstalige feministische blogs.

De blog was opgericht om verschillende redenen: om feminisme verder te verspreiden in België en Nederland, om zelf bij te leren want schrijven is enorm leerrijk, en omdat er gewoonweg geen enkele Nederlandstalige feministische blog was op dat moment. Snel na de oprichting kwam Rebelsister erbij, en daarna hebben een groot aantal schrijversters onze rangen vervoegd.

Deze blog is een soms-vrolijk-soms-moeilijk eiland waar feministes graag verblijven. Wie nieuwsgierig is kan hier over tientallen onderwerpen lezen, wie de seksistische buitenwereld moe is mag hier even uitblazen. We bestaan al tien jaar ondertussen. Het zijn al fantastische jaren geweest en we gaan gewoon door!