FEL is een vrolijk en autonoom feministisch collectief gebaseerd in Gent en omgeving. Wij combineren actie en vorming om opnieuw een stevige feministische beweging op de sporen te zetten. Contacteer ons via felfeminisme@gmail.com.

Wat betekent autonoom? Wij zijn een grassroots collectief, zonder banden met politieke organisaties en zonder subsidies van de staat. Door die onafhankelijkheid kunnen wij gemakkelijker allerlei zaken aan het licht brengen, zonder angst subsidies te verliezen, of kritiek geven over seksueel geweld over partij- en andere grenzen heen. Feminisme van onderop.

We voeren actie, schrijven artikels, geven workshops en lezingen, publiceren zines en brochures, hebben een leesgroep en doen infostands. Wij organiseren of ondersteunen betogingen en acties zoals FightBack! en Rise against rape in Brussel, betogingen voor recht op abortus, betogingen tegen geweld zoals de Take back the night, heksennachten en chalk walks in Gent…

Onze voornaamste publicatie op papier is het feministisch startpakket. De meeste van onze artikels zijn gratis hier te lezen donaties kunnen we echter goed gebruiken!

Verder organiseren we maandelijks discussies, leesgroepen en filmavonden. Die vinden meestal plaats in Gent.In het verleden organiseerden we een reeks sofagesprekken met tweede golffeministes zoals Cécile Rapol en Kitty Roggeman, en met Yasmina Akhandaf en Ida Dequeecker van Baas Over Eigen Hoofd (BOEH). Deze reeks zetten we nu verder met o.a. de Brusselse groep FatPositivity op de sofa. We hebben ook deelgenomen aan de wereldvrouwenmars, vrouwendagen, lesbiennedag…