Welkom bij The Next Wave!

Thenextwavelogo3

Waar liggen jonge feministen wakker van en hoe kunnen we hen het beste verder helpen? Dat is een vraag die Vrouwenraad zich al even stelt. En wie kan die vraag beter beantwoorden dan jonge feministen zelf? Daarom kwam er The Next Wave. Een knipoog naar de zogenaamde feministische golven, maar vooral een naam die ons eraan moet helpen herinneren dat feminisme altijd in beweging is. Met The Next Wave willen we blijven vernieuwen en openstaan voor alles wat er komt aanspoelen.

Momenteel zijn we hiermee bezig:

  • We willen jonge feministen (maar ook oudere exemplaren) wegwijs maken in de verschillende organisaties en initiatieven die er bestaan. Onder het tabje Organisaties proberen we waarom een overzicht te verzamelen. Ontbreken er organisaties? Dan mag je ons gerust een seintje geven via nvr.cvansumere@amazone.be!
  • Sinds 2018 organiseren we jaarlijks een Feminist Lab een driedaagse bijeenkomst voor jonge feministen waarin we concrete oplossingen zoeken voor feministische kwesties. Offline ontmoetingsmomenten zijn cruciaal om banden te smeden en het Belgisch feminisme te versterken.
  • We sturen een nieuwsbrief uit, waarin we acties delen van verschillende organisaties en initiatieven, tips geven, en je op de hoogte houden van al onze nieuwtjes.
  • Vanaf januari 2021 organiseren we maandelijkse The Next Wave Calls, waarbij we gesprekken voeren rond bepaalde thema's. Brandt er een vraag op je lippen? Zijn er bepaalde vraagstukken waarover je graag de input van gelijkgestemden wil verzamelen? Wil je graag zelf zo'n call hosten? Laat het ons weten!

Wil je graag op de hoogte blijven van één van de bovenstaande dingen of van alles wat we doen? Laat je gegevens dan hier achter!

Heb je tips, opmerkingen, verzuchtingen ... aarzel dan niet om ons te contacteren via nvr.cvansumere@amazone.be!