Welkom bij The Next Wave!

Thenextwavelogo3

Waar liggen jonge feministen wakker van en hoe kunnen we hen het beste verder helpen? Dat is een vraag die Vrouwenraad zich al even stelt. En wie kan die vraag beter beantwoorden dan jonge feministen zelf? Daarom kwam er The Next Wave. Een knipoog naar de zogenaamde feministische golven, maar vooral een naam die ons eraan moet helpen herinneren dat feminisme altijd in beweging is. Met The Next Wave willen we blijven vernieuwen en openstaan voor alles wat er komt aanspoelen.

Momenteel focussen we ons op volgende zaken:

  • We willen jonge feministen (maar ook oudere exemplaren) wegwijs maken in de verschillende organisaties en initiatieven die er bestaan. Onder het tabje Organisaties proberen we waarom een overzicht te verzamelen. Ontbreken er organisaties? Dan mag je ons gerust een seintje geven via nvr.cvansumere@amazone.be!
  • Sinds 2018 organiseren we jaarlijks een Feminist Lab een driedaagse bijeenkomst voor jonge feministen waarin we concrete oplossingen zoeken voor feministische kwesties. Offline ontmoetingsmomenten zijn cruciaal om banden te smeden en het Belgisch feminisme te versterken.

En morgen? Dat zien we dan wel weer. Heb je opmerkingen, tips, verzuchtingen? Aarzel dan niet om Caroline een seintje te geven via nvr.cvansumere@amazone.be.