22/4: The Next Wave Calls!

The Next Wave Calls zijn maandelijkse videocalls rond een bepaald feministisch thema. Iedereen die geïnteresseerd is in gendergelijkheid en/of sociale rechtvaardigheid in het algemeen, is welkom om bij te dragen aan deze online safe(r) space. In deze ruimte kan je andere feministe.s.n ontmoeten, van gedachten wisselen, en waarschijnlijk ook veel hoop en inspiratie vinden - iets wat we allemaal kunnen gebruiken in deze gepolariseerde tijden.

Kopie van News

Samenleven vertrekt vanuit wederzijds respect en erkenning voor het anders-zijn. Integratie vraagt niet alleen een inspanning van de asielzoekers, maar ook van de ontvangende samenleving. Wil jij meer horen over de ervaring van vrouwen die naar België zijn gevlucht? Wat betekent het om te vluchten? Wat betekent het om een nieuwe thuis te zoeken?

Schrijf je dan zeker in voor de derde sessie van The Next Wave Calls op donderdag 22 april van 19 u 30 tot 21 u.

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Via deze link kan je je registreren.

Tijdens deze sessie zullen we het met Vida Razavi hebben over asiel, migratie en gender, aan de hand van The History of Her Story. Dat is een initiatief tot het bevorderen van een positief nieuw discours rond inclusie en integratie van nieuwkomers. Het boek (en de gelijknamige film) bundelen verhalen van 21 vrouwelijke vluchtelingen uit 15 landen. Deze sterke verhalen bieden de kans om de discriminatie en negatieve beeldvorming ten aanzien van vluchtelingen om te zetten in positieve steun vanuit de samenleving.

Meer over onze gastspreekster

Vida Razavi is sociaal entrepreneur en stafmedewerker bij Vrouwenraad, waar ze werkt rond het thema asiel en gender. Vida is voormalig asielzoeker en ontwikkelde een visie en passie voor een inclusievere samenleving.

Lees meer over het boek en het initiatief via deze link.