Feminist Lab

DSC 0387

Feminist Lab is een driedaagse bijeenkomst voor jonge feministen (18 - 30 jaar) waarin we op een interactieve, participatieve en co-creatieve manier concrete oplossingen proberen te vinden op grote en kleine feministische kwesties.

DSC 0260

Gedurende drie dagen in september nodigt Vrouwenraad jonge feministen (18-30 jaar) uit om het te hebben over de obstakels die ze tegenkomen in hun dagelijkse leven en hoe ze deze kunnen aanpakken. Er zijn geen lezingen of PowerPoint-presentaties, maar wel workshops waarin de inzichten en persoonlijke ervaringen van de deelnemers als startpunt dienen. En net zoals in een echt lab, experimenteren wij ook met verschillende aanpakken.

Feminist wat?

  • Meerdaagse ontmoeting voor en door jonge feministen
  • Focus op participatie, emancipatie, creativiteit en interactie
  • Met de steun van Vrouwenraad en Equal Brussels
  • Het doel is om het feministisch activisme in onze maatschappij te ondersteunen en aan te moedigen en de noden van jonge feministen te detecteren

Ben je ouder dan 30 en/of identificeer je jezelf niet als vrouw maar heb je wel interesse in de resultaten van Feminist Lab? Of heb je de inschrijvingen voor deze editie gemist? Dan ben je van harte welkom op het presentatiemoment op 3 oktober 2020 in Brussel! Laat je e-mailadres hier achter en we houden je op de hoogte.

De deelnemers van Feminist Lab zullen dan hun ervaringen en het resultaat van het driedaagse presenteren. Bovendien gaan we ook met elkaar in gesprek over hoe we de feministische beweging in België nog intersectioneler en intergenerationeler kunnen maken.

“De feministist sleep-over uit je dromen!”