Senne Misplon

5/11/1998

We leerden Senne Misplon (hij/hem/zijn) voor het eerst kennen in de docu-reeks M/V/X. Senne nam in 2020 deel aan De Slimste Mens ter Wereld en is woordvoerder bij Wel Jong, Niet Hetero. Op Instagram kan je hem volgen voor heel wat inspirerende content.

Naar eigen zeggen is Senne een enthousiast en gedreven Duracell-konijn. Als trans man en expert heeft Senne als persoonlijke missie jong en oud te sensibiliseren over alles wat te maken heeft met gender- en seksuele diversiteit. Hij wil graag anderen inspireren en mogelijks ook een rolmodel zijn die hij als jongere nodig had.

C Lou Voet

Ben jij feminist? Waarom beschouw je jezelf als feminist?

Absoluut! Een feminist is iemand die streeft naar gelijkwaardigheid voor alle mensen en daar ga ik resoluut voor! Ik vind het belangrijk om vooral ook nadruk te leggen op intersectionaliteit binnen het feminisme. Enkel door rekening te houden met de verschillende systemen van onderdrukking, kunnen we streven naar gelijkwaardige behandeling van àlle mensen.

Wie is je grote voorbeeld?

Mijn vrienden! Ik kijk zo hard op naar hoe ieder van hen zo sterk is gegroeid en vooral geëvolueerd is in de afgelopen jaren. De een heeft ontdekt hoe ze opnieuw rust kan vinden. De ander ontdekte hun eigenwaarde en hoe die hun stem kan gebruiken. En nog iemand kiest na jaren voor zichzelf en hun herstel. Mijn vrienden, dat zijn oprecht mijn grootste voorbeelden!

Waar ben je trots op?

Ik ben eigenlijk bijzonder trots op het levenspad dat ik al bewandeld heb. Ik sta veel te weinig stil bij het feit dat ik als bijna-23-jarige al heel veel waters heb doorzwommen. En vooral hoe ik vanuit iets wat voor velen een taboe of moeilijkheid is, toch vooral een kracht en sterkte heb kunnen maken!

Waar ben je bang voor?

Ik ben bang dat ik nooit echt rust zal vinden of vooral te laat aan mijn eigen alarmbel ga trekken. Ik ben bang dat ik ga doorslaan in altijd maar blijven geven en uiteindelijk volledig zal opbranden.

Wat is jouw grootste droom?

Het vinden van mentale rust. Ik wil heel graag mijn leven kunnen leiden op het tempo van mijn lichaam en geest in plaats van op het tempo van de ander of de maatschappij. Het vinden van dat soort rust lijkt mij de ultieme droom.

Wat is het grappigste (en misschien ook wel het meest gênante) wat je al hebt meegemaakt?

Het wordt een 4-woorden verhaal: I trusted the fart.

Welke raad zou je geven aan je 12-jarige zelf?

Geniet! Geniet ten volle van je leven. Geniet van de kleine dingen. Geniet van het spelen in de weide. Geniet van die zorgeloosheid.

En ook: trust the process! Je bent nu ontzettend hard aan het zoeken naar wie je bent en dat zal ook nog wel een tijdje duren, maar je komt er wel!

Wat is je levensmotto?

“Rusten is ook werken.”