Morgane Gielen

7 september 1994

Morgane (zij/haar) is naar eigen zeggen een goal-getter, hoogsensitief en open minded. Als modefotograaf is ze geïnspireerd door de schoonheid van imperfectie, body positivity en het doorbreken van maatschappelijke taboes. Om onze ideeën over perfectie uit te dagen en te veranderen, is Morgane bereid om tot het uiterste te gaan. In maart 2021 bracht Morgane haar eerste fotografieboek uit, 'No babes' waarmee ze haar lezers wil aanmoedigen om toleranter te zijn tegenover diversiteit in alle mogelijke vormen.

188614006 10225181651593335 7358096438329720178 n

Ben jij feminist? Waarom beschouw je jezelf als feminist?

Absoluut. Zolang alle vrouwen wereldwijd nog steeds niet dezelfde rechten hebben op sociaal, politiek of economisch vlak als mannen, is de strijd voor gelijke rechten nog steeds godverdomme nodig.

Wie is je grote voorbeeld?

Honestly, er zijn zoveel schone mensen die vechten voor een diversere en tolerantere wereld waar ik naar opkijk. Ik kan naar bijna iedereen die ik ontmoet opkijken, omdat ik geloof dat iedereen die op mijn pad komt mij iets kan leren. Hoe toevallig, kort of lang iemand dan ook maar in je leven verschijnt.

Waar ben je trots op?

Op dit moment ben ik trots op wat ik heb bereikt in de twee jaar dat ik beslist heb om fulltime fotograaf te worden. Ik werk nu voor klanten als Flair, Feeling Magazine, RainPharma, Etam, Canon en heb een project No Babes opgestart, dat exact representeert waar ik voor wil staan als fotograaf.

Waar ben je bang voor?

Mijn eigen mening/waarheid niet uit te kunnen spreken uit angst van wat anderen daarvan zouden denken.

Wat is jouw grootste droom?

Internationaal doorbreken als fotograaf met projecten zoals No Babes die focussen op taboes en schoonheidsidealen in vraag stellen en het creëren van meer inclusie en diversiteit.

Wat is het grappigste (en misschien ook wel het meest gênante) dat je al hebt meegemaakt?

Ik heb het prikkelbare darmsyndroom en op een date had ik iets gegeten wat mijn darmen duidelijk niet goed verteerden. Op het einde van de date gingen we in de zetel zitten. Mijn darmen waren al volop aan het borrelen. ik deed er alles aan om niet te laten merken dat ik inwendig door een kleine crisis ging. Toen ik het echt niet meer kon houden liet ik per ongeluk een protje en hij was ervan gedegouteerd. GENANT.

Welke raad zou je geven aan je 12-jarige zelf?

Denk minder over wat andere mensen van je vinden. Pak de momenten die jou gegeven worden en geniet ervan.

Wat is je levensmotto?

“Je bedrijf zal nooit groter groeien dan je als persoon groeit.”