Margot Meert

Margot Meert is een jonge zelfstandige met een passie voor ondernemen en natuur. Zo stampte ze haar eigen onderneming 'Mila en Jules' uit de grond: een online webshop waar ze ecologische kledij verkoopt.

“We weten ondertussen allemaal wel dat het niet zo goed gaat met onze planeet, maar hoe we daar zelf iets aan kunnen doen, hebben we vaak het raden naar.”

Gelukkig duiken er af en toe inspirerende voorbeelden op. Margot Meert, bijvoorbeeld. Ze is nog maar twintig, maar heeft al wel haar eigen kledinglijn, Mila & Jules. Margot kiest daarin resoluut voor de combinatie van ecologisch verantwoord materiaal en ethisch verantwoorde productie. Zo wil ze duurzaam leven voor iedereen toegankelijk maken.Ze wil ons duidelijk maken dat het begint bij alledaagse zaken zoals je kleren. Daarnaast reikt Margot via haar merk ook concrete tips uit om je die ecologische levensstijl stap voor stap eigen te maken. Zo maken vele kleine daden een groot verschil.

Reden genoeg om deze jonge ondernemer beter te leren kennen en een plaats in de Wall of Young Feminists te geven. Wij kijken alvast iets rooskleuriger naar de toekomst!

WAT WILDE JE LATER WORDEN TOEN JE NOG EEN KIND WAS?

Als kind wilde ik altijd in de zorg gaan. Mijn droom was om psycholoog of psychiater te worden. Vanaf ik mijn echte studiekeuze moest maken, koos ik uiteindelijk voor Cross Media Management.

WAT IS JE BESTE EIGENSCHAP? EN JE SLECHTSTE?

Ik denk dat mijn beste eigenschap is dat ik erg organisatorisch ben. Alles moet goed geregeld zijn en ik ben meestal op veel voorbereid. Tegelijkertijd vind ik mijn perfectionisme mijn slechtere eigenschap. Hierdoor leg ik mezelf soms teveel druk op. Mijn slechtste eigenschap is koppigheid.

WAT IS JE LIEVELINGSGERECHT?

Frietjes natuurlijk ;)

WAT DOE JE ECHT NIET GRAAG?

Inpakken. Mijn koffer maken voor ik op reis vertrek vind ik een echte nachtmerrie. Wat als het koud is, wat als het te warm is. Ik neem ook altijd het foute mee ;)

WELK VOORWERP KAN JE ABSOLUUT NIET MISSEN?

Mijn drinkbus van Klean Kanteen. Die gaat echt overal met me naartoe.

WELKE DAG VAN DE WEEK BAAL JE?

Geen enkele, ik vind dat je van elke dag moet genieten. Enjoy the little things.

WAT IS JE LIEVELINGSBOEK? JE LIEVELINGSFILM?

Mag ik ook lievelingsserie zeggen? Friends dan. Vrolijkt me altijd op, ik kan elke aflevering 10x bekijken en het nog niet beu zijn.

WAAR BEN JE BANG VOOR?

Ik hou van de pracht van de natuur maar ik ben heel bang van insecten. Daarvan blijf ik uit de buurt.

WAT STAAT ER NOG OP JE BUCKETLIST?

Mijn grootste droom is om ooit een concept store voor ecologische producten te kunnen openen. Mensen inspireren dat het verschil maken ook in kleine stappen kan.

LAST, BUT NOT LEAST, WAAROM DENK JE DAT JIJ EEN FEMINIST BENT?

Ik geloof erin dat ik mensen kan inspireren om een meer ecologische levensstijl aan te gaan. Ik push mensen nooit want ik ben ervan overtuigd dat dat geen effect heeft. Erover vertellen en tips geven heeft vaak een groter effect en doet mensen uit zichzelf nadenken.