Lotte Sierens

19 maart 1997

Lotte (zij/haar) is seksuologe in spe en doorbreekt op haar Instagram-platform @alottelove allerlei taboes, gaande van mentaal welzijn tot seksualiteit. Naar eigen zeggen is Lotte een enthousiaste, goedlachse spring in 't veld en gepassioneerde taboedoorbreker. Meestal heeft ze geen blad voor de mond, wat zo zijn voor- en nadelen heeft. Ze probeert in alles het mooie te zien en houdt van het leven.

IMG 9652 jpg

Ben jij feminist? Waarom beschouw je jezelf als feminist?

Het is deel van wie ik ben en zit er al altijd in. Ongelijkheid is iets wat me al van kinds af aan weet te raken. Bewustzijn creëren over die ongelijkheid en deze bestrijden, dat is feminisme voor mij. Een kritische blik op de wereld om me heen maar óók op mezelf, mijn privileges en eigen ideeën vind ik ontzettend belangrijk. Ik probeer die kritische blik en het vuur in mij om op de barricades te gaan staan voor meer gelijkheid ook door te geven aan anderen.

Wie is je grote voorbeeld?

Moeilijk! Ik heb er wel een paar. Deze kwamen het eerst bij me op: mijn oma, Jitske Van de Veire, Michelle Obama en Gudrun Hespel.

Waar ben je trots op?

Het feit dat ik eindelijk doe wat ik graag doe. Dat ik de moed vond om helemaal mezelf te zijn ongeacht de mening van anderen. Daar ben ik oprecht trots op, want dat heeft mij toch wel wat moeite gekost.

Waar ben je bang voor?

Dat iemand in mijn naaste omgeving iets ergs zou overkomen.

Wat is jouw grootste droom?

Onlangs stelde ik deze vraag op mijn sociale media. Een meisje van 15 antwoordde dat ze ervan droomde om zonder schrik op straat te lopen. Dit raakte mij oprecht zo hard, omdat het als vrouw zijnde heel herkenbaar was/is. Sindsdien is het een stukje van mijn droom geworden om ervoor te zorgen dat die droom van dit meisje ooit mag uitkomen.

Mijn persoonlijke grootste droom is om écht iets te kunnen betekenen in de strijd voor meer gelijkheid voor iedereen en om de wereld een beetje zachter en mooier te maken.

Wat is het grappigste (en misschien ook wel het meest gênante) wat je al hebt meegemaakt?

In mijn eerste jaar op de universiteit sloeg ik mijn enkel om helemaal bovenaan de trappen van de aula. Ik viel, schoof een achttal verdiepingen naar beneden op mijn poep, greep de armleuning vast in een poging de val te stoppen maar ging toch nog twee verdiepingen verder naar beneden voor ik eindelijk tot stilstand kwam. Goe gelachen toen! Meteen ook een entree die duidelijk maakte hoe lom ik soms kans zijn ;) !

Welke raad zou je geven aan je 12-jarige zelf?

Ge zijt zo'n mooie, sterke jonge vrouw. Verstop u niet. Blijf altijd trouw aan jezelf. Durf spreken.

Wat is je levensmotto?

“We rise by lifting others.”