Lindsi Dendauw

Lindsi Dendauw is één van de oprichters van Girls go BOOM, een platform dat meer meisjes op, voor en achter het podium wil krijgen. En dan vooral de podia waar het hardere gitaarwerk aan bod komt, want dat is daar soms nogal een mannenclubje.

“Girls go BOOM wil meisjes meer lawaai laten maken.”

Het begon met zelf concerten organiseren, maar intussen is er een heus Girls go BOOM clubhuis in Gent, een manifest met ambities van het collectief en een hele waterval aan activiteiten. Oh, en vaak cake.

WAT WILDE JE LATER WORDEN TOEN JE NOG EEN KIND WAS?

Ik wilde heel graag dierenarts worden. Ik was ook halvelings al begonnen aan mijn studies. Dan keek ik dierendocumentaires en nam ik notities van dingen die mij later nog nuttig leken. Uiteindelijk bleek ik niet zo goed te zijn in wetenschappen en van die nogal noodzakelijke dingen.

WAT IS JE BESTE EIGENSCHAP? EN JE SLECHTSTE?

Mijn beste eigenschappen zijn misschien ergens tegelijk ook mijn slechte. Ik ben best trots, dus ik zet mij keihard in voor de dingen die ik wil bereiken, maar het zorgt er ook voor dat ik soms gewoon een irritante koppigaard ben.

WAT IS JE LIEVELINGSGERECHT?

Pizza. Ik ben een emotional eater met een suikerverslaving dus alles wat een kind zou eten op een verjaardagsfeestje vind ik geweldig.

WAT DOE JE ECHT NIET GRAAG?

Creatieve voorstellingsrondes en karaoke’s.

WELK VOORWERP KAN JE ABSOLUUT NIET MISSEN?

Mijn telefoon en mijn oogdruppels voor droge ogen. Het ene is misschien gelinkt aan het andere.

WELKE DAG VAN DE WEEK BAAL JE?

Ik heb een fijne job en hyperflexibele werkuren dus ik heb niet meteen last van de maandagblues. Maar je hoeft me nu ook niet wakker te maken voor het licht is buiten.

WELK IS JE LIEVELINGSBOEK? JE LIEVELINGSFILM?

10 Things I Hate About You is een perfecte film. Qua boeken vind alles van Caitlin Moran geweldig. How To Be A Woman lezen was voor mij best een belangrijke stap om mijn feminisme te leren claimen. Als ik in een lastige situatie zit of niet weet hoe ik op iets moet reageren dan vraag ik mij soms ook af: wat zou Moran doen? Vast een witty antwoord waar ik zelf pas veel te laat op zou komen.

WAAR BEN JE BANG VOOR?

De ruimte. Heeft iets te maken met de oneinigheid ervan dat ik gewoon niet kan bevatten. Dat doet mij heel klein en nutteloos voelen.

WAT STAAT ER NOG OP JE BUCKETLIST?

Een Gentse versie maken van de Londense DIY Space. En een boek schrijven maar kom, wie wil er dat nu niet.

LAST, BUT NOT LEAST, WAAROM DENK JE DAT JIJ EEN FEMINIST BENT?

Ja. Voor mij is feminisme de strijd tegen het patriarchaal kapitalistisch systeem dat ervoor zorgt dat een ongelijk groot deel van de macht ligt bij een select groepje rijke witte cis hetero mannen. Feminisme is het erkennen en bestrijden van die ongelijkheden, zowel in de bredere maatschappij als in jezelf. Dat kan dus gaan van hele kleine dingen, zoals kwaad worden omdat wij godverdomme geen zakken in onze broeken hebben, tot structurele problemen, zoals het bestrijden van de klimaatopwarming.