Hanan Challouki

Hanan Challouki is experte inclusieve communicatie en volgens het Amerikaanse magazine Forbes één van de ’30 under 30’ ondernemers om in de gaten te houden. Met recht en reden.

In 2015 richtte Hanan samen met haar zakenpartner Taha Riani het platform mvslim.com op. Omdat de media moslims al te vaak in een negatief daglicht plaatsen, waren Hanan en Taha vastberaden om de media te veranderen. En met succes: op mvslim.com deelden ze verhalen van hedendaagse moslims waarmee ze wereldwijd miljoenen mensen bereikten en zo een tegenwicht boden aan de negatieve stereotypering. mvslim.com werd intussen verkocht aan een Brits bedrijf.

Omdat het veranderen van media nog niet genoeg was, richtten Hanan en Taha ook Allyens op. Het creatief bureau is gespecialiseerd in inclusieve communicatie en ziet het als haar missie om de reclamewereld diverser te maken. Allyens werkte al voor grote klanten, zoals VRT, Colruyt, Brussels Airport, …

Na vijf jaar ondernemerschap en druk in de weer te zijn voor een betere samenleving, heeft Hanan weer tijd door de coronacrisis. De tijd die ze nu heeft, gebruikt ze om te reflecteren en haar ervaringen te delen via één van de snelst groeiende media: de podcast. In de podcast ‘Wat zij wil’ wil Hanan vrouwen helpen om hun doel te bereiken. Door verhalen te delen van andere vrouwen, wil ze een community creëren van vrouwen die elkaar begrijpen en empoweren, ongeacht hun leeftijd, afkomst, seksuele oriëntatie of religie. Hanan wil met haar podcast vrouwen motiveren en inspireren om voluit voor hun dromen te gaan.

WAT WILDE JE LATER WORDEN TOEN JE NOG EEN KIND WAS?

Ik wilde vroeger leerkracht worden. Ik was een echte babbelkous in de klas en kreeg daar vaak een uitbrander voor. Het leek mij dus best wel fijn om ’s aan de andere kant te staan en te kunnen praten wanneer ik dat wou.

WAT IS JE BESTE EIGENSCHAP? EN JE SLECHTSTE?

Mijn beste eigenschap is ongetwijfeld mijn doorzettingsvermogen. Ik ben een harde werker en ik stop niet bij de eerste tegenslag. Tegelijk denk ik ook dat dit mijn slechtste eigenschap is. Soms moet je helemaal niet doorzetten, soms is het OK om dingen los te laten en iets anders te doen.

WAT IS JE LIEVELINGSGERECHT?

Lasagne, voeg daar als dessert nog een New York cheesecake aan toe en je hebt mijn ideale menu :)

WAT DOE JE ECHT NIET GRAAG?

Meetings bijwonen die volgens mij ook emails hadden kunnen zijn. Ik geloof dat tijd het meest waardevolle is wat we bezitten en ik besteed het dus graag op een nuttige manier.

WELK VOORWERP KAN JE ABSOLUUT NIET MISSEN?

Ik denk dat ik net als velen van mijn generatie redelijk vastgeroest ben aan mijn iPhone.

WELKE DAG VAN DE WEEK BAAL JE?

Dat is elke week anders. Ik kan soms heel happy zijn op een maandag en er soms helemaal geen zin in hebben. Het hangt er een beetje vanaf wat er ingepland staat.

WELK IS JE LIEVELINGSBOEK? JE LIEVELINGSFILM?

Mijn lievelingsboek is De Alchemist, van Paulo Coelho. Lievelingsfilm vind ik heel moeilijk. Ik kijk heel graag films en het verandert dus wel regelmatig. De Lord of the Rings-films, Avatar en Shawshank Redemption staan wel altijd ergens bovenaan het lijstje.

WAAR BEN JE BANG VOOR?

Dat ik mijzelf zou verliezen in al het werk. Ik probeer altijd een gezond evenwicht na te streven, maar het is niet altijd gemakkelijk.

WAT STAAT ER NOG OP JE BUCKETLIST?

Enorm veel zaken! Ergens het noorderlicht zien is wel iets waar ik na de Corona-crisis als eerste werk van wil maken.

LAST, BUT NOT LEAST, WAAROM DENK JE DAT JIJ EEN FEMINIST BENT?

Omdat ik altijd en in alles wat ik doe, ernaar streef om voor meer gelijkwaardigheid te zorgen. Dat houdt in dat ik mij als vrouw heel bewust ben van het feit dat er nog veel werk aan de winkel is, maar dat ik zelf ook deel wil uitmaken van de oplossingen.