Christina De Witte

Christina De Witte is je misschien beter bekend als Chrostin. Ze won in 2015 de Flair Online Talent Award en sindsdien vind je in elke Flair Magazine een cartoon van haar terug. Als je geen week kan wachten, dan vind je een aanbevolen hoeveelheid Chrostin terug op Instagram of The Ultimate Survival Guide to Being a Girl.

“De Lizzie McGuire van den Aldi? Voor ons toch even goed als het A-merk!”

Behalve hilarisch herkenbare situaties, kaart Christina ook racisme, klimaat en seksisme aan in haar comics. En dan is er nog een volle bucket list ...

WAT WILDE JE LATER WORDEN TOEN JE NOG EEN KIND WAS?

Dat was heel verschillend: als kind wou ik ofwel dierenarts of wetenschapper worden. Daarna was dat weervrouw of leerkracht. Maar toen ik ontdekte dat je voor weervrouw fysica moest studeren, haakte ik snel weer af :-)

WAT IS JE BESTE EIGENSCHAP? EN JE SLECHTSTE?

Mijn beste eigenschap zijn mijn empathie en veerkracht. Mijn slechtste is mijn naïviteit en ongeduldigheid.

WAT IS JE LIEVELINGSGERECHT?

Thaise kant: sticky rijst en mango.
Belgische kant: bloemkool in witte saus.

WAT DOE JE ECHT NIET GRAAG?

Bellen. Vind ik verschrikkelijk. Heel vaak vind ik het ook ongelegen wanneer iemand me belt zonder dat aan te kondigen.

WELK VOORWERP KAN JE ABSOLUUT NIET MISSEN?

Als het echt een voorwerp moet zijn: mijn ipad en apple pencil. Zonder dat ding raak ik nergens.

WELKE DAG VAN DE WEEK BAAL JE?

Ik vind zondag altijd een baaldag. Die bummer die ongeveer rond 8 uur ‘s avonds inkickt omdat je weet dat je terug naar school of ‘t werk moet. Gelukkig heb ik geen echte gewone werkweek.

WELK IS JE LIEVELINGSBOEK? JE LIEVELINGSFILM?

Ik heb geen lievelingsboek of -film. Ik ben iemand die niet heel snel ‘obsedeert’ over een werk, maar wel voorkeuren heb voor bepaalde genres. Ik hou van graphic novels meer dan van geschreven romans en ik hou van animatie- en tekenfilms meer dan ik van levende acteurs houd.

WAAR BEN JE BANG VOOR?

Grote bladeren, geeft me kippenvel. Ook achtergelaten worden. Dat mijn papa sterft. Of niet kunnen rondkomen met mijn centjes aan het eind van de maand.

WAT STAAT ER NOG OP JE BUCKETLIST?

Een graphic novel maken, een documentaire maken, veel dingen maken. Er zijn nog zoveel ideeën en de tijd gaat alsmaar te snel vooruit.

LAST, BUT NOT LEAST, WAAROM DENK JE DAT JIJ EEN FEMINIST BENT?

Ik noem mezelf geen feminist, ik bén een feminist. Feminisme betekent vrijheid, voor mij. Feminisme is geen feminisme als er nog altijd mensen in de slavernij zitten. Feminisme moet intersectioneel zijn: voor iedereen. Klasse, leeftijd, gender, kleur, beperking, religie... feminisme moet alles overstijgen.